Kilpailukutsu TRaVilO 2021

Päivitetty 15.5.2021 klo 21.45

Alustava aikataulu, maasto ja kartat

Rasti-Vihti järjestää yksipäiväisen moniosaisen kilpailun ETOC2022-maastojen välittömässä läheisyydessä 16.5.2021.

Osio 1

Aamulla klo 11:30 10:00 käynnistyy Vihdin kirkonkylässä on ensimmäinen kisaosio, joka sisältää normaalikilpailun aikarastin sekä tempon viisi ensimmäistä aikarastiasemaa. Kullakin asemalla on 6 lippua, normaalikilpailun aikarastilla on 3 tehtävää ja tempossa 5.

PreO-kilpailussa käytetään sprinttikarttaa 1:4 000 (ISSprOM2019), käyräväli 2,5 m, mutta tempon osalta mittakaava on 1:3 000. Liikkuminen tapahtuu auto- ja pyöräteillä sekä osin leveillä, hiukan pehmeämpää soraa olevilla poluilla. Maastossa on puistoja ja puita, rakennuksia, raunioita, aitoja ja varsin kohtalaisia mäkiä. Kokonaisnousu tempon reitillä jää kuitenkin 15-20 metriin.

Opastus pysäköintiin on Kirkonkylän halki kulkevalta tieltä 1224 (Helsingintie). Liikkuminen Helsingintien länsipuolella on sallittua vain järjestäjän opastamalla ajoreitillä sekä kilpailun aikana kilpailumaastossa. Jos sinun pitää asioida Kirkonkylässä, käytäthän kilpailumaaston ulkopuolelle jäävän K-Supermarketin palveluita.

Pysäköintialueella ei ole mitään palveluita, vain joitakin ohjelappusia sekä opaskartta lähtöön. Numerolaput saa lähdöstä ja lähdön vieressä on myös WC ja kahvio. Pelkästään normaalikilpailuun (PreO) osallistuvat suorittavat vain ensimmäisen aikarastin.

Suorituksen jälkeen saa opaskartan, jonka avulla siirrytään osioon 2. Vain pre-O:hon osallistuvat käyvät pyytämässä opaskartan tempoasemalta 5.

Osio 2

Iltapäivän alkaessa siirrytään toiseen maastoon noin 25 minuutin ajomatkan päähän, jossa suunnistetaan normaalikilpailun normaaliosa (ilman aikarasteja), jossa on 28 tehtävää.

Osion 2 pysäköintipaikalta on noin 10 minuutin siirtymä lähtöpaikalle, josta saa pahvisen leimauskortin ja siihen lähtöajan sekä kilpailukartan. Ajanotto uudella TOE-järjestelmällä (Libor lainaa tällaiset kaikille). Lähdön läheisyydessä on itsepalveluperiaatteella toimiva kahvio, jota voi hyödyntää ennen ja jälkeen osion kirjaamalla listaan, mitä osti ja millä hinnalla.

Karttana on sprinttikartta 1:4 000, käyräväli 2,5 m, 2021. Väylinä sorateitä, mutta kokonaisnousua noin 40 metriä. Maastossa mäntymetsää, käyrämuotoja ja jyrkänteitä. Näkyvyys enimmäkseen hyvä, mutta muutamilla tehtävillä heikohko.

Osio 3

Tämän jälkeen palataan jälleen Vihdin kirkonkylään, jossa suoritetaan loput kuusi tempon aikarastiasemaa. Maastotyyppi on sama, mutta käytössä on osin eri alue.

Palkinnot jaetaan, kun tulokset on saatu selville. Kahvilan jäänteet valuvat jonnekin kilpailukeskuksen lähistölle, ja sieltä voinee hankkia asioita take awaynä, joita voi sitten nautiskella jossakin tarpeeksi etäällä myyntipisteestä. Lähistöllä on myös hiekkaranta ja rantakallioita, mikäli sellaiset toukokuussa kiinnostavat.

Lähtöajat

Tartuntariskien vähentämiseksi pyrimme järjestämään lähtijät niin, että samalla kyydillä kulkevat kilpailijat liikkuisivat myös koko päivän ohjelman läpi suunnilleen samassa rytmissä, vaikka yhteistyö onkin muuten kiellettyä. Linkki lähtöaikoihin on kisan pääsivulla.

Sarjat ja maksut

  • E-sarja (WRE), 23 euroa/kilpailu, yhteensä 46 euroa. Suomalaisia seuroja kilpailussa edustavilta kilpailijoilta edellytetään kansallista kilpailulisenssiä.
  • HD12-sarja lapsille, 12 euroa/kilpailu, yhteensä 24 euroa

Tempon tehtävät ovat kaikille samat, joten myös lapset osallistuvat WRE-kilpailuun.

Kilpailijoita ei muilta osin erotella toisistaan iän, sukupuolen tai fyysisten ominaisuuksien mukaan.

Ilmoittautuminen ja maksut

Suomalaiset kilpailijat voivat ilmoittautua joko IRMAn kautta tai sähköpostitse. Ulkomaalaiset ilmoittautuvat jälkimmäisellä tavalla.

Jos maksuja ei makseta IRMAn kautta, osanottomaksut toivotaan suoritettavaksi Rasti-Vihdin tilille tilisiirrolla tarpeettomien ihmiskontaktien välttämiseksi (FI41 5297 0040 0101 43). Mainitse mahdollisen tilisiirron viestissä Travilo sekä keitä maksu koskee.

Ilmoittautuminen 9.5.2021 ja jälki-ilmoittautumiset 12.5.2021 mennessä puolitoistakertaisin maksuin. Ilmotathan nimesi ja seurasi lisäksi IOF ID:si ja mahdollisen IOF:n Physically challenged -statuksesi.

WRE-kilpailuun osallistuvalla pitää olla IOF:n (kansainvälinen suunnistusliitto) lisenssinumero (IOF ID). Ei siis maksettua lisenssiä vaan pelkkä numero riittää. (Numeron saa menemällä sivulle https://eventor.orienteering.org/Events ja luomalla itselleen "tilin" Create account"-toiminnolla.) Kilpailuun voi osallistua myös ilman kyseistä lisenssinumeroa, mutta silloin ei ole oikeutettu WRE-pisteisiin. E- ja HD12-sarjoihin osallistuminen edellyttää lisäksi voimassa olevaa eli maksettua SSL:n lisenssiä.

Avustajat

Kilpailija saa käyttää henkilökohtaista avustajaa, mutta avustaja saa avustaa vain leimaamisessa ja liikkumisessa, ei tehtävien ratkaisussa.

Henkilöt

  • Kilpailunjohtaja Sini Aartomaa, 044 344 1655
  • Ratamestari ja kartoitustyö Janne Seppälä, 044 500 1676
  • Tiedottaja Jouni Moisander
  • Valvoja Juha Hiirsalmi, TuMe

Mahdolliset kysymykset voi tässä vaiheessa osoittaa Janne Seppälälle, etunimi.sukunimi@aalto.fi