Valvojan mietteitä - 2021

Sunnuntaina on tarjolla vauhdikas TempO-kilpailu Vihdin keskustassa ja PreO-kilpailu pienen ajomatkan päässä erämaamaisemissa.

TempO:n radalla nopeus on valttia, mutta tarkkuuttakin tarvitaan. Nopealla radalla yksikin virhe voi olla liikaa. Kartta on tasalaatuinen ja selkeä. Kartoittaja ei ole sortunut liikaan kikkailuun vaikka paikkapaikoin siihen olisi ollut mahdollisuus, vaan kuvannut ainoastaan kaiken oleellisen. Valvoja ei tietenkään virheitä koejuoksussa tehnyt, mutten odota kilpailijoiden siihen pystyvän. Voittajan aika 11 aseman kisassa saattaa silti olla 200 sekunnin paikkeilla.

PreO-kisa käydään kahdessa tai oikeastaan kolmessa osassa, koska aikarasti suoritetaan Vihdin keskustassa ennen varsinaiselle kilpailupaikalle siirtymistä. Varsinainen rata koostuu kahdesta osasta, joista jälkimmäinen on vain muutaman kymmenen metrin mittainen. Jälkimmäisessä osassa kaukaisimmat liput ovat näkyvyyden takia normaalia suurempikokoisia. Tarjolla on kunnon selkeää avokalliomaastoa, jota rikkovat pari hakkuualuetta. Kaikki tehtävät on ratkottavissa huolellisella kartanluvulla. Haasteen radan ensimmäisellä osuudella on noin 600 m mäkiosuus, josta pieni kaikkein jyrkin osa on yksisuuntaista. Tuolle osuudelle ei kuitenkaan ole laitettu tehtäviä ratkottavaksi.

Sääennusteen mukaan valaistusolosuhteet tulevat olemaan tasaisen harmaat, joten lippujen pitäisi erottua etäisyydestä huolimatta hyvin.

COVID-19 tuo luonnollisesti omat haasteensa kisajärjestelyihin. Tarkkuussuunnistus ei onneksi ole kontaktilaji, joten niiden välttäminen ja etäisyyksien pitäminen varmasti onnistuu.

Onnea matkaan!

Juha Hiirsalmi

Valvoja