Tervetuloa Kansallisen Sikasuunnistuksen sivustolle

Keväinen suurtapahtuma on päättynyt. Tuloslinkit ovat kisasivulla. Ainakin tarkkuussuunnistuksessa lajin kansalliselle B-maajoukkuetasolle on noussut uusia nimiä.

Tarkkuussuunnistuksen TOE-leimauslaitteet ovat olleet 1,5 viikkoa jumissa hollantilaisessa terminaalissa syystä jota me tai lähettäjä emme perään soittelemisesta huolimatta varsinaisesti tiedä. Näin ollen tarkkuussuunnistuksen sprintissä leimataan tällä kertaa vanhanaikaisesti joko pihtileimasimella (kenellä sellainen on) tai hakaneulalla (joka kaikilla on numerolapussa). Aiheesta annetaan käytännön opastusta tarkkuuskisan lähdössä.

Alustavat ratapituudet ja reittikartta löytyvät valikosta, samoin kilpailuohje ja 1. osakilpailun lähtöajat. Reittikartan saa myös tulosteena mukaan kisa-aamuna.

Huom! Ratamestari julkaisi tiedotteen lumitilanteesta 9.4. ja kisajärjestelyistä, ks. valikko tai klikkaa tästä, jos haluat nähdä muutamia maastokuvia.

Vuoden 2023 kisapäivä (15.4.) on julkaistu IRMAssa ja vuoden teema on samalla paljastunut. Koska kaikenlaiset seikkailukilpailut ovat aikamme muoti-ilmiö, myös sikapossukisat loikkaa mukaan multisport-henkeen. Luvassa on siis yhden päivän possukisa, jossa selvitetään, kuka on Suomen Suunnistusliiton paras suunnistaja - jotain, mihin rankilistakaan ei pysty. Mukana lajeina ovat hiihtosuunnistus, pyöräsuunnistus, tarkkuussuunnistus ja se metsässä tossuilla juostava tavallinen suunnistus, jolle kukaan ei ole keksinyt parempaa nimeä - ja koska ratamestari sai inspiraation ja hyvän maaston käyttöön, paketin osana juostaan myös sprintti rakennetussa ympäristössä.

Osakilpailut juostaan vanhan ajan Jukolan viestin tapaan peräkkäin, eli "vaihdot" ovat keskellä-ei-mitään ja ainakin melkein huollon ulottumattomissa. Lue siis kilpailukutsu ja aikanaan myös kilpailuohjeet hyvin tarkasti.

Samasta syystä olemme päätyneet myös siihen, että meillä ei tänä vuonna ole kolikoilla tai korttimaksulla toimivaa kahvila-ravintolaa, vaan että evästykset sisältyvät osallistumismaksuun "ALL INCLUSIVE"-nimikkeellä varustetuissa sarjoissa. Säästöpossut - jotka hekin saavat osallistua - valitsevat sitten ne kilpasarjat, joissa tuota maagista tunnusta ei ole - ja syövät omia eväitä tai Wolttaavat kisareitille pizzan tai chateaubriendin.

Koska IRMA-järjestelmä ei kertakaikkiaan ymmärrä, että joku voi järjestää tapahtuman, jossa kilvoitellaan enemmän tai vähemmän leikkimielisesti useammassa eri lajissa, olemme joutuneet tekemään ilmoittautumisessa hiukan erikoisjärjestelyitä.

  • Kokonaiskilpailuun ilmoittaudutaan ilmoittautumalla suunnistustuskilpailussa kokonaiskilpailuun.
  • Suunnistuksen keskimatkalle, Hisuun, Tasuun ja Pysuun pystyy ilmoittautumaan myös yksittäisinä kilpailuna.
  • Jos on tarvetta ilmoittautua (vain) suunnistuksen sprinttiin, ilmoittaudu johonkin muuhun osakilpailuun ja laita järjestäjälle sähköpostia osoitteeseen sikasuunnistus@kulkine.net ja kerro "ilmoittautumisen siirrosta".

Katso vanhat tulokset, väliajat, kartat ja muut asiat vasemman laidan valikon takaa.