Hae kulkineennimiä:
Jannis Androutsopoulos (2000: 1): "Nimeämismallit ovat kriittisen tärkeitä populäärikulttuurisen tiedon jäsentämisessä."
Tässä osiossa kerrotaan siitä, mitä kulkineennimet kertovat kulttuurista ja kulkineitten kokemisesta. Osioita E ja F yhdistää merkitykseen keskittyvä näkökulma. Osiossa E lähtökohtana olivat kuitenkin nimeämisperusteet eli nimessä esiin tuodut kohteen ominaisuudet, osiossa F sitä vastoin katsotaan ominaisuuksien sijaan itse nimiä – ja sitä, mitä kaikkea muuta niihin liittyykään. Epäviralliset kulkineennimet kertovat kulttuurin jäsentymisestä ja ilmentävät, miten kulttuuri ja nimistö ovat vuorovaikutuksessa.
Nimien muokkaamista toisista nimistä esittelevän osion F rakenne ilmenee seuraavasta piirroksesta:
Osion johdannon jälkeen täydennetään ja kerrataan kognitiiviseen nimistöntutkimukseen ja semantiikkaan liittyvää teoriaa lyhyesti. Metaforaa on käsitelty jo osiossa E (E:3). Aiemmin sanotun lisäksi pohditaan hiukan kognitiivisen alueen ja skeeman käsitteitä sekä lainataan nimistöntutkimukseen intertekstuaalisen vihjeen käsite. Teorian jälkeen siirrytään aineiston pariin. Aluksi analysoidaan aineiston perusteella nimiin sisältyvien metaforien lähdealueita ja tämän jälkeen muita kognitiivisia alueita. Lopuksi katsotaan, mitä kultturisia ilmiöitä nimien kautta on tuotu esiin tai mitä menneen vuosisadan muistoja niihin on tallennettu.
Osion E nimeämisperuste-analyysin jälkeen osiossa F syvennytään nimien merkityksiin kognitiivisen nimistöntutkimuksen keinoin ja tutkitaan, mitä nimet kertovat kulttuurista ja miten kulttuuriset ilmiöt nimissä ilmenevät.
Siirry ensimmäiseen päälukuunF:1 Johdanto